Perheterapiassa hoidetaan perheen välistä vuorovaikutusta ja pyritään parantamaan perheenjäsenten välisiä suhteita. Kommunikoinnin ja tunnesäätelyn vahvistuminen on merkityksellistä perheelle ja jokaiselle sen jäsenelle. Perheterapiassa varmistetaan perheenjäsenten kokemusten kuuleminen ja jokainen saa riittävästi apua siihen, että saa oman näkökulmansa esiin ja tulee mahdollisimman hyvin ymmärretyksi. Käyntejä toteutetaan eri kokoonpanoin tarpeen mukaisesti.
Perhepsykoterapiaan voi johtaa yksittäisen perheenjäsenen haasteet (esim. tunnesäätelyvaikeudet, trauma, masennus, adhd), jotka heijastuvat perheen arkeen siten, että tarvitaan ulkopuolista tukea ja näkökulmaa. Käypähoitosuosituksissa pari- ja perheterapia mainitaan hoitomuotona mielialahäiriöissä, ahdistuneisuushäiriöissä, syömishäiriöissä ja päihdehäiriöissä sekä skitsofreniassa.
Perhepsykoterapiaan voidaan päätyä myös perheen dynamiikan tai toiminnan vaikeuksien vuoksi. Myös erilaiset perheen kehitysvaiheet voivat nostaa tarvetta yhteiseen työskentelyyn, esimerkiksi avioero tai uusperheen muodostuminen.
Perhepsykoterapiaa voi olla myös yksilöpsykoterapian rinnalla. Joskus perhedynamiikan haasteet voivat esimerkiksi häiritä yksilöpsykoterapian etenemistä, jolloin perhepsykoterapiatapaamiset voivat avata näitä lukkiutumisia. Yksilöterapian tuomat muutokset perheenjäsenessä voivat myös hämmentää muita tai vaikuttaa perhedynamiikkaan, jolloin perheterapiatapaamiset ovat tärkeä tukitoimi.
Kela-tuki tarkoittaa, että yhdellä perheenjäsenistä on lääkärin suositus perhepsykoterapiaan ja silloin kela maksaa osan käynneistä. Perhepsykoterapia voi olla ainoa hoitomuoto tai se voi olla yksilöterapian rinnalla, jolloin yksilöterapeutti ja perheterapeutti ovat eri henkilöt.
Tarjoan perheterapiaa myös itsemaksaville ja vakuutusasiakkaille.